Over ons

Ze slofte naar de winkeldeur en sloot die. Ze was moe, maar het werk was nog niet gedaan. “Kom even bij mij zitten”, zei haar man. “Nee,”zei ze.” Ik moet de winkel nog schuren en de ramen nog lappen. Een bakkerswinkel moet er netjes uitzien. Ons brood moet je van buitenaf kunnen zien. Daarom moeten de ramen schoon zijn”.

Glas en brood. Een ogenschijnlijk vreemde combinatie, maar niet bij Quick Glas. De twee producten zijn nauw verbonden met de ontstaansgeschiedenis. Want mijn vader Frans Smid maakte samen met mij in 1986 een kleinschalige herstart in de glashandel, in een ruimte die tot kort daarvoor nog als bakkerij diende. Twee jaar later begonnen we met de productie van dubbele beglazing.

Kleinschaligheid bleef het motto, maar de bakkerij was al snel te klein. In Berkel-Enschot vonden we een grotere behuizing en ook die moest na een paar jaar omgeruild worden voor een nog groter pand op bedrijvenpark Broekhoven in Tilburg. En weer herhaalde de geschiedenis zich. Toen 1996 overging in 1997 betrokken we ons huidige pand aan de Boterberg op industrieterrein Vossenberg. En dit werd in 2007 flink uitgebreid, zowel het pand als het machinepark. Nu een moderne behuizing waar we nog beter aan onze bedrijfsfilosofie kunnen vormgeven: een snelle levering van in eigen huis geproduceerde dubbele beglazing.

Eigentijdse efficiency gecombineerd met ouderwets vakmanschap. Met liefde voor glas en plezier in het menselijk contact met onze klanten.

Ik wou dat mijn vader het allemaal had kunnen meemaken. Hij had kunnen zien dat glas voor Corry en mij, en natuurlijk voor alle medewerkers van Quick Glas, brood op de plank geeft. Net zoals hij dat altijd had.

Frank Smid